Sanitair plaatsen

Sanitair plaatsen dient goed te gebeuren, op lekkages of scheef hangend sanitair zit niemand te wachten. Het is daarom belangrijk dat het door een kundig persoon gedaan wordt en er bovendien kwalitatief goede materialen gebruikt worden. Veel loodgieters hebben zichzelf ook aangeleerd om het sanitair ook echt te plaatsen naast het enkel aansluiten van leidingen.

Wanneer u het sanitair wilt laten plaatsen is het sowieso raadzaam om dit door 1 persoon te laten doen, dat is altijd goedkoper dan 2 mensen er los voor inhuren. Tenzij dit allemaal tijdens een badkamer verbouwing gebeurd waar een inclusief prijs is afgesproken.

Wasbak ophangen en aansluiten

Een wasbak is doorgaans zwaar en dient vanwege die reden stevig opgehangen te worden. Af en toe ziet men eens wel een badkamer waar de wasbak schuin aan de muur hangt, dit komt door het niet op de juiste manier bevestigen van de wasbak aan de wand. Bij sanitair plaatsen sowieso, maar bij een wasbak ophangen in het bijzonder is het zaak dat men zich er bewust van is in welk materiaal de pluggen en bevestigingsgaten worden de gemaakt. De keuze voor het soort plug en schroefdraad zou daar vanaf moeten hangen. Een erkende vakman weet precies wat hij nodig bij welk soort muur.

Ook het aansluiten dient natuurlijk gedegen te gebeuren. Bij een wasbak is dit echter minder belangrijk dan bij een douchebak of cabine. Bij een wasbak kan men achteraf altijd nog regelijk gemakkelijk eventuele problemen verhelpen.


BEL SNEL VOOR INFORMATIE:  072-7855410


Toilet plaatsen

Bij een toilet is het natuurlijk noodzakelijk dat de stortbak goed aangesloten wordt op een watertoevoer en dat alles goed bevestigd is en dat de afvoer ook goed aansluit. Bij sommige wc’s moet de stortbak in een geraamte weg gewerkt worden dat daarna betegeld wordt zodat de stortbak niet zichtbaar is voor de mensen die de wc bezoeken. Zeker in dat geval moet men er zeker van zijn dat alles goed en waterdicht is afgesloten. U kunt zich voorstellen dat lekker stortbak die zicht achter tegels bevindt niet zo gemakkelijk laat repareren.

Ook het bevestigen van de pot aan de grond of aan de muur moet goed stevig gebeuren. Er zullen immers heel wat mensen op de pot gaan zitten en dus is het extra belangrijk om te voorkomen dat de pot gaat schuiven of los komt te hangen.

Douche plaatsen

Een douchebak of douchecabine plaatsen is typisch een voorbeeld dat echt goed moet gebeuren. Als de randen niet goed dichtgekit worden, of de afvoer niet goed aangesloten wordt is er een grote kans op lekkage. Het is heel erg onhandig wanneer er lekkage water onder een douchebak komt, dit is omdat deze helemaal ingebouwd is.

Ook is het met enige regelmaat nodig om de douchekraan te vervangen. Deze klus is vrij simpel maar er kan natuurlijk toch voor gekozen worden om dit te laten doen door een erkende loodgieter.

Kosten sanitair plaatsen

De kosten van het sanitair plaatsen zijn natuurlijk totaal afhankelijk van hetgeen dat geplaatst moet worden. Als er “slechts” een wasbak geplaatst moet worden zal dat een stuk een goedkoper zijn dan wanneer een douchecabine en een toilet geplaatst moeten worden. Hoe dan ook: een loodgieter of andere erkende vakman die dit werk kan uitvoeren zal vaak een bedrag per uur rekenen. Normale kosten voor een dergelijke vakman zijn ongeveer €45 per uur.

Ook kunt u van te voren vaak een vaste prijs afspreken voor het plaatsen van uw sanitair.

[contact-form-7 id="4117" title="formulier4"]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.