Badkamer verbouwen

badkamer verbouwen

"Wilt u uw toilet of badkamer verbouwen en nog geen idee wat u wilt? Laat ons u verrassen met onze ideeën en schetsen."

Badkamer verbouwen. De badkamer is een belangrijke ruimte in huis geworden. Het is tegenwoordig niet alleen meer de ruimte om ons op te frissen, maar ook om te ontspannen. Dit is terug te zien in het sanitair dat te krijgen is voor de badkamer, bijvoorbeeld een stortdouche, stoomcabine, whirlpool of kranen met verlichting erin.


verbouwen badkamer

U bent uw eigen badkamer zat en bent toe aan het renoveren van uw badkamer? RDL is gespecialiseerd in het renoveren van diverse soorten en maten badkamers. RDL helpt u bij uw wensen tot de realisatie en leveren alle A-merken sanitair en tegels tegen scherpe prijzen.

 

Wij hanteren een ‘waterdicht’ concept. Onder andere daardoor zijn onze normen strenger dan de vereiste bouwnormen.


Uw huidige badkamer verbouwen.

badkamer verbouwen paginaHet voordeel van uw huidige badkamer, is dat u precies weet wat u wilt uit ervaring met uw huidige badkamer. Of dat u precies weet wat u wilt behouden uit u oude badkamer. U wilt graag het sanitair vervangen, een nieuwe douche of bad er in of misschien ook wel nieuwe badkamertegels? Of u kiest ervoor om uw gehele badkamer te slopen. RDL kan voor u de gehele badkamer slopen of alleen het sanitair vervangen.

Het slopen van uw badkamer kan vaak in 1 dag worden gerealiseerd. Dit is wel afhankelijk van de grootte en de vorm van de werkzaamheden. Wanneer de huidige badkamer geheel is verwijderd, kunnen de installateurs aan de slag om uw nieuwe badkamer te installeren.


Renovatie-tips.

Een nieuwe douche of elektrische vloerverwarming: bij een badkamerrenovatie komt heel wat kijken. Hierbij geven wij u alvast wat tips waar u rekening mee kunt houden:

  • Zorg voor een goede ventilatie
  • Check of de leidingen nog goed werken
  • Kies voor een verlaagd plafond met verlichting
  • Ga voor sanitair met een langere levensduur
  • Verander de indeling voor praktisch gebruik.

Depositphotos_4796386_original

Kosten badkamer verbouwen.

Bij het renoveren van een badkamer komen best wat kosten kijken. U kunt natuurlijk zelf uw budget bepalen voor het renoveren van uw badkamer. Kiest u ervoor om uw badkamer voordelig te renoveren of gaat u voor de complete renovatie?


badkamer verbouwen

Voordelig renoveren

U kiest ervoor om uw badkamer voordelig te laten renoveren. U vervangt bijvoorbeeld alleen het sanitair om uw badkamer er nieuwer uit te laten zien. Door de sanitair producten zelf aan te schaffen en te installeren, bespaart u een hoop kosten en renoveert u de badkamer op een voordelige manier.


Complete renovatie

U kiest voor een complete renovatie van uw badkamer? Er komt niet alleen een hoop werk, maar ook wat meer kosten bij kijken. Om uw badkamer tot in het uiterste compleet te maken, helpt uw RDL adviseur en installateur u bij uw renovatie en zal uw badkamer van A tot Z helemaal realiseren.


geberit    1390-villeroy-en-boch sphinx  client_6 client_1 client_7


Badkamer kosten

Als je de badkamer wilt gaan verbouwen om een nieuwe te maken dan wilt je uiteraard eerst weten wat het kost. Je kunt dat helemaal zelf gaan doen, maar je kunt het ook laten doen. Hoe begin je het uitzoeken van alles en wat kost een badkamer? En ga ik zelf wat doen of laat ik alles doen? Met deze vragen kun je best zitten en daar krijg je hier antwoorden op. Bij werkzaamheden aan je badkamer komt vaak net even wat meer kijken dan bij een normale verbouwing of renovatie. Een mooie nieuwe badkamer Doordat de badkamer een veel hogere vochtigheidsgraad kent, zal er met veel meer zaken, zoals ventilatie, rekening moeten worden gehouden als bij andere verbouwingswerkzaamheden. Voordat je een badkamer installateur inschakelt om de badkamer te laten renoveren of opnieuw aan te leggen is het verstandig eerst na te denken over het ontwerp en indeling ervan. Voldoet de huidige indeling aan je wensen en eisen, of moet er enig breekwerk aan te pas komen of moeten er leidingen verlegd worden?

Hoeveel kost de verbouwing van de badkamer?

De kosten van een badkamer zijn wel te bepalen, maar dan moet je 3 dingen weten, namelijk:

Wat wil je er precies in hebben? Uiteraard hoe meer wensen hoe duurder het is…
Ga je het zelf verbouwen of laat je het doen? Dat laatste is veel duurder…
Welke merken wil je? A-merken zijn veel duurder dan B-merken.

 


Volgorde

De werkzaamheden in een badkamer zijn vrij breed te noemen. Dit is een overzicht van de mogelijke werkzaamheden:

Wand- en vloerbetegeling
Montage toilet
Plaatsing bad / douchebak
Plaatsing badkamermeubel(s) (w.o. wastafel, kasten)
Leidingwerk aan- en/of omleggen
Cement storten + vloerverwarming
Kitwerk
Radiatoren
Luxes zoals een jacuzzi, sauna etc.


Gedeeltelijk verbouwen

Het kan natuurlijk zijn dat je al redelijk tevreden bent met de huidige badkamer, maar dat er enkel onderdelen in de badkamer toe zijn aan vernieuwing. Dat is mooi want dan is de verbouwing van de badkamer wat goedkoper. In het geval van alleen een versleten douchebak en verouderd sanitair kun je alleen die laten vervangen.

Planning

Als je zelf een beetje handige bent en ook wat tijd vrij kunt maken dan kan het best een leuke klus zijn om je eigen sanitair te vernieuwen. Zorg voor goed gereedschap en probeer echt alles in huis te hebben voordat je ermee begint. Wanneer je direct alles kunt doen zonder tussentijds naar de winkel te gaan verbouw je sneller en hoeft er ook minder lang zonder badkamer ‘gedaan te worden’. Vooral in de koudere perioden van het jaar kan het ontbreken van een plek om te douchen best lastig zijn namelijk en dan wil je niet dat dit een week of langer duurt. Bedenk ook dat het kitwerk aan het einde echt goed moet drogen.

Waar moet ik rekening mee houden als ik mijn badkamer ga verbouwen?

voorbeeld van badkamer Waar ga je douchen in de tussentijd? De buren vinden het misschien wel prima als je een paar keer komt maar 2 weken lang is vaak wat lastiger. Onderschat dit niet. En door het klussen heb je extra behoefte aan een frisse douche op zijn tijd…
Check en dubbelcheck of je alle materialen hebt…
Check en dubbelcheck ook of alle mensen er op tijd zullen zijn. Blijf contact houden met ze!…
bekijk alle leidingen, lopen ze logisch, zijn ze nog goed, is de diameter goed, is de afvoer goed, is de toevoer goed en kort? (Dus neemt die de kortste weg van cv naar die kamer)…
positioneer het bad, toilet en de douche en wastafels op de juiste plek. Dit is natuurlijk het moment om hier goed over na te denken…
Denk aan de meerwaarde en verkoopbaarheid van je huis. Als hij op de verdieping hoort, maar hij zit (nog) op de begane grond dan is dit heel belangrijk om te heroverwegen

Badkamer budget

Op internet kun je sanitair spullen goedkoop kopen en ze komen het nog thuis afleveren ook, meestal gratis bij de grotere bestellingen. Bij deze sanitair outlet is het niet alleen erg goedkoop, maar ook betrouwbaar vanwege de fysieke (afhaal) winkels.
Indicatie: Je ziet hieronder de kostenindicaties van de kosten voor een badkamer.

Badkamer verbouwing afm breedte x diepte afm breedte x diepte Kosten € /m²
Zonnepanelen Badkamer verbouwen simpel 2m x 3m 6 € 2.850 € 475
Zonnepanelen Badkamer verbouwen gemiddeld 2m x 3m 6 € 6.000 € 1.000
Zonnepanelen Badkamer verbouwen luxe 2m x 3m 6 € 15.000 € 2.500
Zonnepanelen Badkamer verbouwen simpel 3m x 3m 9 € 3.500 € 389
Zonnepanelen Badkamer verbouwen gemiddeld 3m x 3m 9 € 7.000 € 778
Zonnepanelen Badkamer verbouwen luxe 3m x 3m 9 € 17.000 € 1.889

 Wij verbouwen badkamers onder andere in:

ALKMAAR | HOORN | ALMERE| HAARLEM | SCHAGEN| HEERHUGOWAARD | AMSTERDAM | DEN-HELDER | ZAANDAM |

offerte dakwerk

[contact-form-7 id="208" title="Cherry contact form"]