CO-melder schakelt ketel uit

Een goede conventionele CO-melder kan weliswaar het levensgevaarlijke koolmonoxide detecteren; het schakelt de bron niet uit. Elbes heeft een CO-melder ontwikkeld die via een schakelstekker de stroomtoevoer van de cv-ketel uitschakelt. De stekker van de ketel kan op de schakelstekker geplaatst worden. Hiermee wordt bij een alarm direct de productie van koolmonoxide stopgezet. De CO-Stop is ook verkrijgbaar in een draadloze versie zonder schakelstekker. Hierbij onderbreekt de melder draadloos de stroomverbinding van de ketel. Ook is een variant verkrijgbaar met een bijgeleverde gasklep  van 1/2″ en 3/4″, specifiek voor geisers en gaskachels.

CO-stop 2De onlangs geïntroduceerde CO-stop met schakelstekker heeft een plek gekregen in de MKB Top 100. Het product wordt enkel aan installateurs geleverd. De consumenten adviesverkoopprijs bedraagt € 99,00 inclusief btw voor de versie met schakelstekker.

Meer weten over het koolmonoxidegevaar in relatie tot de rookgasafvoer? Het gratis webinar Rookgasafvoer, de prijs van veiligheid wordt op 15 september gehouden.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Loodgietersbedrijf RDL
Average rating:  
 0 reviews

Related Posts